GUST – eveniment coolinar neoromânesc cu chef Bogdan Vavrița (III)

A treia întâlnire la masa GUSTului își propune să redefinească peisajul gastronomic românesc. De data aceasta, ne îndreptăm spre bucuriile primăverii, sub îndrumarea maestrului bucătar Bogdan Vavrița.

În această ediție, Bogdan se va juca cu ingrediente proaspete, de sezon, pentru a crea un meniu captivant și reconfortant. Inspirat de prospețimea și vitalitatea primăverii, meniul său este o explozie de verdețuri și arome delicate, conceput pentru a sublinia bogăția ingredientelor locale. În centrul atenției se vor regăsi ingrediente precum leurda, lobodelele, ridichile sau urzicuțele, transformate cu măiestrie în adevărate opere de artă culinară.

Invitații vor trece printr-un meniu elaborat – Palat Cleanser, Amouse Bouche, Bread and Butter, Appetizer, Main course și Desert.

Cina va fi acompaniată de pairingul de vinuri autohtone atent selectate și cocktailuri neoromânești, după gustul fiecăruia.

Evenimentul va avea loc marți, 2 aprilie, de la ora 19.00, în spațiul intim și discret al Sălii Studio de la Casa TIFF, ce împarte aceeași curte urbană cu VISUIN. Nut (a) house.

Chef Bogdan Vavrița este cunoscut pentru abordarea curajoasă în noua bucătărie românească. După o perioadă în care a colaborat cu cele mai apreciate restaurante din Londra, incluse în topurile internaționale, Bogdan s-a întors acasă, unde și-a propus să adauge priceperea și accentul personal în gastronomia autohtonă. Până în urmă cu mai bine de un an, tot el a fost artizanul rețetelor bucătăriei VISUIN.

Despre GUST

GUST e despre întâlniri reale cu gusturi familiare, completate de descoperiri mereu noi, mereu revelatoare. Este o invitatie la a gusta, a simți si a trăi arta culinară într-un mod profund personal. Pentru că GUST se întâmplă într-un loc creativ, unde bucătăria devine o formă de exprimare. Pentru bucătar și, deopotrivă, pentru cel care gustă.

Bucătarul nu e doar arhitect de preparate, ci și povestitor ce împarte cu ceilalți inspiratia și pasiunea din spatele fiecărui fel de mâncare. Oricare ar fi stilul lui, GUST creează un spațiu pentru povestea fiecărui ingredient ori a tehnicii culinare folosite de cel ce-i dă viață în farfurie.

La rândul lui, invitatul la masă devine narator al propriilor experiențe, pentru că aromele aduc cu ele nu doar gusturi, ci și amintiri – aroma prăjiturii de casă a bunicii sau, poate, o descoperire culinară într-o călătorie exotică. Iar la GUST fiecare e îmbiat să împărtășească. Masa devine, astfel, loc de vorbă, dialog între aromă și amintire, între cel care creează și oaspetele lui.

GUST e o comunitate de povestitori culinari. Ia și tu un loc la masă!

Date

02 apr. 2024
Expired!

Time

7:00 pm - 11:00 pm

0 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *