GUST – Eveniment coolinar neoromânesc cu chef Bogdan Vavrița (II)

Te invităm la GUST, eveniment coolinar ce și-a cucerit, fără doar și poate, publicul,  încă de la prima ediție. Și de data aceasta, seara gastronomică va fi pusă în scenă de chef Bogdan Vavrița, cu rețete reinterpretate din bucătăria românească. Un moment artistic în care conversația va curge firesc în jurul preparatelor lui Bogdan, ce ne va purta cu el într-un adevărat roller-coaster a gastronomiei de autor – Consomme de hribi, Salată de boeuf reinterpretată, Pâine și unt aromatizat homemade, Texturi de mangaliță ori Mousse de brânză de capră.
Cina va fi acompaniată de pairingul de vinuri autohtone atent selectate și cocktailuri neoromânești, după gustul fiecăruia.
Invitații vor trece printr-un meniu elaborat – Palat Cleanser, Amouse Bouche, Bread and Butter, Appetizer, Main course și Desert.
Evenimentul va avea loc marți, 5 martie, de la ora 19.00, în spațiul intim și discret al Sălii Studio de la Casa TIFF, ce împarte aceeași curte urbană cu VISUIN. Nut (a) house.
Chef Bogdan Vavrița este cunoscut pentru abordarea curajoasă în noua bucătărie românească. După o perioadă în care a colaborat cu cele mai apreciate restaurante din Londra, incluse în topurile internaționale, Bogdan s-a întors acasă, unde și-a propus să adauge priceperea și accentul personal în gastronomia autohtonă. Până în urmă cu mai bine de un an, tot el a fost artizanul rețetelor bucătăriei VISUIN.

Despre GUST

GUST e despre întâlniri reale cu gusturi familiare, completate de descoperiri mereu noi, mereu revelatoare. Este o invitatie la a gusta, a simți si a trăi arta culinară într-un mod profund personal. Pentru că GUST se întâmplă într-un loc creativ, unde bucătăria devine o formă de exprimare. Pentru bucătar și, deopotrivă, pentru cel care gustă.
Bucătarul nu e doar arhitect de preparate, ci și povestitor ce împarte cu ceilalți inspiratia și pasiunea din spatele fiecărui fel de mâncare. Oricare ar fi stilul lui, GUST creează un spațiu pentru povestea fiecărui ingredient ori a tehnicii culinare folosite de cel ce-i dă viață în farfurie.

La rândul lui, invitatul la masă devine narator al propriilor experiențe, pentru că aromele aduc cu ele nu doar gusturi, ci și amintiri – aroma prăjiturii de casă a bunicii sau, poate, o descoperire culinară într-o călătorie exotică. Iar la GUST fiecare e îmbiat să împărtășească. Masa devine, astfel, loc de vorbă, dialog între aromă și amintire, între cel care creează și oaspetele lui.

GUST e o comunitate de povestitori culinari. Ia și tu un loc la masă!

Detalii eveniment
5 martie 2024, ora 19.00
Sala Studio, Casa TIFF / str. Universității nr. 6, Cluj-Napoca

Date

05 mart. 2024
Expired!

Time

7:00 pm - 11:00 pm

Location

Visuin
Visuin
Strada Universității 6, Cluj-Napoca

0 Comments

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *