Și a fost prima ediție GUST. O poveste ce abia începe și care-și propune să adune la aceeași masă o comunitate de povestitori culinari. Pentru că GUST este despre arome și potrivirea ingredientelor, dar și mai mult este despre oameni. Despre călătoriile și experiențele lor, despre întâlniri reale cu gusturi familiare, completate de descoperiri mereu noi, mereu revelatoare. Este o invitatie la a gusta, a simți si a trăi arta culinară într-un mod profund personal. Pentru că GUST se întâmplă într-un loc creativ, unde bucătăria devine o formă de exprimare. Pentru bucătar și, deopotrivă, pentru cel care gustă.

Artizanul primei ediții  GUST a fost chef Bogdan Vavrița, cunoscut pentru abordarea curajoasă în noua bucătărie românească. După o perioadă în care a colaborat cu cele mai apreciate restaurante din Londra, incluse în topurile internaționale, Bogdan s-a întors acasă, unde și-a propus să adauge priceperea și accentul personal în gastronomia autohtonă. 

Bogdan ne-a purtat cu preparatele lui printr-o poveste neoromânească autentică, în care s-a jucat cu ingredientele cum numai el știe  mai bine:

Trio – cilindru din sfeclă cu brânză,  păstrăv cu tempura de apio și salată de boeuf reinterpretată. Pâine și unt cu dulceață de ceapă și gem de roșii afumate. Prepeliță cu diferite texturi de dovleac. Mangaliță cu varză, castane și ketchup de ciuperci. Cheesecake din brânză de capră în înveliș crocant de ciocolată albă.

Masa a devenit, astfel, loc de vorbă, dialog între aromă și amintire, între cel care crează și oaspetele lui. Și pentru ca experiența să fie cu adevărat completă, totul a fost acompaniat de pairingul de vinuri autohtone, ale căror potrivire a fost adusă de somelier Adrian Bilc.

Despre băuturile create special pentru cină a povestit colegul nostru mixolog Mihai Pop, cel care a gândit rețete de cocktailuri neoromânești.

Prima ediție GUST s-a desfășurat în atmosfera discretă și vibrantă a Sălii Studio de la Casa TIFF, ce împarte aceeași curte urbană cu VISUIN. Ne-am bucurat să adunăm la aceeași masă prieteni pasionați de gastronomie. Promitem să revenim cât mai curând cu următoarea!